Pages

Friday, July 30, 2010

~ yg mana satu ni?? ~

saya rasa serba salah.. tak tau nak buat yg mna satu dulu. semua saya nak buat. diorang pun dah lama beratur panjang.. tp saya tak tahu nak dahulukan yg mana hehe skrg saya sgt lega sbb dah boleh masak, dah tak alah pada bau-bauan di dapur itu.. jd tiba ujung minggu mcm ni, saya jd pening lalat tak tau nak masak apa sedangkan byk menu yg dah lama berserabut dlm kepala utk dimasak..macam2.

dah lama nak masak....

SOTO!
my gegirl @uni sgt suka makan soto. satu mangkuk dia sorang boleh abiskan b'banding ngn nasi. klu soto nasi impit 2 mmg sgt b'semangat dia makan. kami pun apalagi, seronok tgk dia berselera makan. sbb 2 saya b'cadang nak buat soto nih..

LAKSA SARAWAK!
oooh saya sgt rindu nak makan laksa sarawak yg berempah itu.. paste laksa yg k.za pos aritu pun masih ada. tarikh expired pun lambat lg.. tekak nih terasa lama benar tak jamu ngn laksa yg unik dan best itu.

NASI DAGANG!
nasi dagang mmg best.. tp nak cari nasi dagang yg best kat jitra ni mmg susah. jd, saya teringat2 nasi dagang buatan air tangan ma di kampung yg diganding dgn acar timun+kobis+karot buatan saya hehe last cuti kt kampung aritu mak mertua masakkan nasi dagang.. tp versi Terengganu punya lah. aritu saya ada bawak 2 bgkus beras nasi dagang. masih kemas b'bungkus dlm plastik elok je.. part paling malas ialah nak mengukus nasi 2.. sbb 2 lah masih tertangguh lg.. nak kena cari masa yg betul2 sesuai. tp ptg semalam saya dah beli ikan tongkol, siap rebus dh pun.. hehe dah tak lama la 2 leh makan nasi dagang ni..

CHICKEN CHOP!
wah! western la plk.. hehe mmg dah lama bercita2 nak jamu tekak ngn c/chop buatan sendiri. resipi sos lada itam yg saya google lama dulu pun dah basi agaknya..

KEK PISANG B'COKLAT!mmg dah plan nak buat pg ni.. suami sgt gemar makan kek nih. pisang dr minggu sudah lg beli. tup tup bukak peti ais, telur ada 3biji je.. terpaksa tunda lagi. klu rajin malam nih saya buat.

itu yang saya senaraikan kt sini, yg dalam kepala ni byk lg.. besar betul nafsu makan sekarang nih. tubuh saya pun rasa mcm dipam2 je sejak lalu makan nih.. 3bln peknen dah 64kg, lg 3,4bulan camnelah agaknya ye? mm tunggu dan lihat.

No comments: