Pages

Saturday, May 22, 2010

~ budak kecik ini ~

akhir2 ni,macam2 perangai yg dia buat.. sgt menguji kesabaran ok. org kata dia saja buat perangai nak bg kita marah dan minta perhatian. seolah2 dia dapat tahu,ada org baru yg akan merebut dan b'kongsi kasih dan perhatian dr kami.. hehe yeke?

skrg nih sgt kuat merajuk. semua benda yang dia nak, kena cepat2 bg.. klu tak dia nangis2.. volume 2, thp maksima lah.. nampak sgt mcm buat2 je nak bg  kuat volume suara nangis 2. klu nangis t'duduk lg dasyat. siap hentak dahi atas lantai lg.. oooh mmg saja nak cari sakit anak ibu nih..

dulu anset jd peberet dia utk dgr lagu2 atau rakaman video dia sendiri.. pantang pegang anset, remote tv ke, kuih ke, ape2 je ikut suka hati dia  letak kt telinga dan kata "eelllaoooooh".... srkg dah pandai guna anset ayah ngn ibu utk amik gambar  ( gambar ntah hape2 je ) klu anset ibu, off keypad pun xjln gak sure dia reti buka sendiri. anset ayah lah jd mangsa, coz xdpt nak on keypad dia hentak anset ayah atas lantai hehe

walaupun penat duk kejar dia meneroka satu rumah, kami tetap terhibur ngn keletah dia yg tak tahu duk diam dan tak rasa penat itu..
pakai selipar dapur sambil tunjuk pusat

kalau tak duduk dalam almari 2, nilah gayanya

ilang dr ruang tamu.rupanya duk makan sambil main ngn semut hitam
model balang gas

style makan terkini


3 comments:

ZatuL said...

Wow..nak dapat baby..mesti seronok.. biasalah budak kecik..agaknya betul kot dia dah dpt rasa nak kena share nagn adik dia.. Tapi, rasanya, dari sudut psikologi, kalau sekarang dah dipraktis panggil diri dia kakak @ kak long, myb nanti dia tak terkejut sgt..tapi kena bagi perhatian jgak sebab ada sesetengah tu dia akan bermusuhan dengan adik dia..coz dia anggap adik dia PERAMPAS orang-orang yang sebelum nie sayang kat dia.. Ni pandangan peribadi jelah..tak taulah ahli psikologi setuju atau tak..heheh..berdasarkan pengalaman diri menjadi anak sulung dan melihat anak sulung yang lain.. tapi saya lupa,adakah saya dulu pun ada buat macam auni buat..nati balik try tanya umi..heheh..

atie @ ejay said...

stuju2!skrg dah start panggil dia kakak.. pnggil kakak je,dia dah paling muka..cuma tang perangai 2, sgt2 lah mengada2.. saja dia nak buat kita ilang sabar..awak dulu pun camni gak kot hehe

Mrs Infinity said...

salam..cute nye ur princess...and also congrates for ur new members of ur life..hope will be cute like her/his sister...