Pages

Monday, May 3, 2010

~ adakah kerana saya terlalu berharap??? ~

wow..panjangnya tajuk entri kali ni hehe berbalik kpd soalan di atas.. biar saya yg jawab ye.. ok,mmg saya terlalu berharap.. berharap ape?? berharap utk dapat baby yg ke-2 ok. sabtu aritu, sampai saja dr bukit merah.. ntah kenapa tetiba saya rasa teringin sgt2 utk wat prgnancy test. card 2 saya mmg dah tersedia kt rumah..


so,inilah hasilnya..nampak blur je line T 2.. buat saya rasa konfius yg amat sgt


sbb xpuas ati, saya buat lg utk ke2 kalinya..see!!! ada dua line kan??? saya jd yakin

sbenarnya klu nak ikutkan, tempoh period saya tak terlewat pun..srkg ni pun masih lg awal seminggu..tp gerak hati saya mengatakan saya peknen. sbb itulah saya wat prgnancy test 2.. td kebetulan ada urusan di luar, saya ajak suami singgah di klinik.. lagi pula 3,4hari ini saya selalu sakit kepala pada waktu petang.klu betul saya peknen, tak nak lah saya main ambik ubat sebarangan je kan. klinik yg saya selalu pegi, doktornya plk tak masuk lg, lewat.. jd saya pegi ke klinik yg saya tak penah pegi..then, bila masuk dan ceritakan masalah saya... nak tau camne respon doktor 2??? eiiii saya sgt terasa hati.. jawapannya sinis seolah2 saya terlalu teruja dgn perkara tersebut.. responnya seolah2 mana mungkin xcukup 4minggu dr tempoh 1st day tarikh period saya bulan lepas, saya boleh dapat result yg positif??? macam mustahil je.. eeii saya sgt tdk b'puas hati.. sekurang2nya bagi lah saya jawapan dgn cara yg sebaiknya... sbb tak puas hati, saya beli lg tester card di farmasi.

tgk...saya nak kata camne lg...masih lg positif
saya ni peknen ke tdk? atau saya yg terlalu teruja untuk dapat baby shg m'pengaruhi result??? atau pun ketiga2 alat 2 rosak. ape pun, saya nak tunggu utk tempoh beberapa minggu lg utk sahkan saya benar2 peknen atau tidak...

10 comments:

Ummu Sofea said...

Salam
3 alat tu memang 2 line, takkan 3 alat tu rosak kot. Doktor tu tak cukup ilmu tu..:)

nur aqilah ramli said...

salam atie..
kalau dilihat dari tester tu..insyaallah positif. Apapun didoakan semoga "result" tu menambahkan lagi kebahagiaan atie sekeluarga. Tahniah in advance.heheh

nur aqilah ramli said...
This comment has been removed by a blog administrator.
atie @ ejay said...

um sofea:ha..2la,geramnya kt doktor 2
k.qilah:TQVM;)

is said...

sy pun dah lama berharap :(

atie @ ejay said...

azie, sabar ye..belum rezeki lg 2.. insyaAllah ada la 2 yg Allah nak bg utk kita yg lebih baik..

dba4624 said...

tahniah ! aku kira mung peknen la..pedulik doktor tue.;)

atie @ ejay said...

a'ah la da...xmau pi dah kt dktor 2

wahieda_re@dz said...

wow!!kalau betul awak peknen..tahniah!!nampaknya..ibu auni menyusul dulu for the 2nd baby..memberi inspirasi padaku..hehe

atie @ ejay said...

wahida:akif dah besar..jgn tunggu lama2;)