Pages

Friday, April 23, 2010

~ kelam kabut dan susah hati~

semalam 1st time bawak kereta secara sah dan berlesen ke sekolah tanpa suami.. hanya @uni je peneman di sisi sbb umah pengasuh @uni dekat ngn sekolah. jd terpaksa lah ibu yg kena antar @uni pg2.. ayah cuma antarkan kami ke kereta.. angkat barang2 dan siapkan @uni kt tempat duduk. sebelum bertolak, kami salam2 n kiss2 cam biasa hehe ayah pesan "bawak keta elok2".. ok boss!

sgt senang hati dan gumbira, sbb xperlu pi belajar kereta lg.. mmg benda yg paliiing malas nak buat. masa saya di hujung minggu pun tak terganggu..
ibu pun ngn sedikit laju bawak kreta, takut lambat sampai.. nak kena antar @uni  dan u-turn balik ke sekolah.. pulak 2, nak kena harung 7 traffic light sbeleum sampai sekolah. slalunya, masa pkai drebar aritu hehe kami ikut jln highway.. tp sbb ada simpang 4 yg sgt bahaya itu, ibu t'paksa turun awal dr biasa.. tiba kt rumah pengasuh, pesan kt dia jgn lupa tepon kalau ada ape2 sbb @uni mcm xberapa sihat je..

masa kt skolah, tetiba teringat sgt2 kt @uni..tepon pengasuh tanya dia ok tak.. pengasuh kata badan dia panas sikit tp ok. dia baru je tidur masa 2. lega.... abis je jaga exam kul 12.15, masuk bilik guru dan berehat2, cabut keronsang nakgi bilik air amik wuduk siap2 tetiba kak Ta tepon, kata pengasuh bgitau dia yg badan @uni makin panas dan nampak mcm nk kejang lagu 2.. rasa mcm nak luruh jantung masa 2.. cepat2 betulkan tudung balik dan mintak izin dr pk1 nak keluar..

lepas amik @uni, terus pecut kereta sekuat hati. kreta pun main masuk je jalan org coz tangan sibuk duk petik anset call ayah.. soh tunggu ibu kt pjabat nak ambik dia pegi klinik.. huuuh yg frustnya masa 2 waktu tengahari.. semua klinik tutup sbb masa rehat. wat keputusan balik dulu.. dan ayah masuk ke kelas moralnya dulu.. ntah napelah masa 2 xterfikir pun nak bawak @uni ke hospital.. sangat kelam kabut....
bila @uni demam, rasa sunyi pulak... kalau tak, satu rumah b'gema ngan suara @uni je...


mlm sebelum demam.. mcm biasa, tetap lincah ngn aksi yg mcm2
mlm td, tidur pun xlena.. badan @uni panas.. susu dia tak mau sgt.. hampir subuh, kejut ayah mintak tlg masukkan ubat ikut p******g. ayah tak berani, ibu pun... last skali, ibu jgk yg masukkan. buat2 berani je lah... pg ni suhu badan dia dah ok sikit.. ibu tinggalkan @uni ngn ayah sekejap dr 8.20 hingga 10.30 pg utk ke kelas tuisyen.. sampai sekarang, @uni masih tidor...

4 comments:

SuRiaHaZNi said...

huhu sian auni demam..
huhu aku mcm xpercaya lak mu bleh drive..hahahaha

atie @ ejay said...

haha nape xpecaya??

dba4624 said...

tahniah wei , dpt leseng ! he
mu ngaja tusyen ko? ko jd tokei tmpt tusyen..he

atie @ ejay said...

sama2 da..nati senang la aku nakgi poli pauh hehe tuisyen pibg kat skolah je;)