Pages

Friday, January 29, 2010

~makan..makan..dan makan~

bleh kata entri2 saya nih byk pasal mkn je kan? hehe sbb 2la berat badan tuan punya blog pun xturun2.. asyik makan aje kan.. mm tp xlah mkn byk mna pun.. nasi 1x sehari je.. tp masih xder perubahan.. hampir putus asa plk duk tahan2 mkn...
mlm td pegi mkn kat restoran bunga naga atas bukit.. sepupu mr.hubby yg rekomenkan sbb dia penah pegi sana ngn kluarga angkatnya.. lama dah.. cuma mlm td ada kesempatan utk ke sana.  plk 2 mr.hubby nak langsaikan hutang janji nak belanja mkn kt situ.. kedudukan tempat 2 jauh ke dlm kampung.. masa on the way nak pegi, kami t'tanya2 jgk.. laku ke tempat 2.. yela dlm kampung kan? sekitar restoran 2 ditanam ngn pokok naga..tp kami pegi mlm..jd xbrapa nampak suasana kt situ.. kt dinding dan tiang2 restoran 2 ada byk jgk keratan2 akhbar mengenai restoran... ooh kira terkenal jgk la nih... nanti nakgi waktu petang plk hehe



petang 2 plk, kwn mr.hubby ada bg nasi minyak.. jamah la jgk sikit. so bila sampai kt restoran 2, kami cam blurr xtau nak order ape.. puas duk fkir.. last skali ikut pelayan kt situ je.. "..xnak cuba ini??..haa...bleh la" .."xnak cuba ini???"... last skali kami angguk je..
ni saya punye.. jus buah naga+mangga.. sedap!!!
kami order nasi putih, asam pedas ikan jenahak, ayam saring, kailan ikan masin dan kerabu.. mr.hubby cakap, mcm xkena je kombinasi lauk.. hehe tp licin je.. asam pedas jenak 2 best sgt. mas duk mkn 2 kami duk congak2 harga.. mesti mahal punya kes ikan jenahak 2.. tp bila bayar, cam xcaya je.. cuma rm20++ je. murah la kan... ok, ada masa ada peluang kami nak lg ke sana hehe

No comments: