Pages

Friday, January 8, 2010

(^_^)happy mode(^_^) esok xskolah!!

rasa hapy sgt arini.. mmg duk tunggu2 kemunculan hari khamis ni. sbb esok cutiiiii yeay. hati rsa riang,dada rasa lapang, fikiran pun sedikit tenang walaupun keje masih b'lambak menanti utk dibereskan. sejak dr awal skolah, sehari je balik awal.. 2pun sbb driver ( mr.Hubby ) ada keje dan t'paksa ambik awal.. mjurlah aritu xde pape meeting. pasru lg baki4 hari, meeeeeeeeeeeeeeeting aje. td pun 4.30ptg baru balik sbb ada meeting ko-k. minggu dpn ada meeting hem plk, pastu meeting panitia lg... adusss penat lagu nih.
pg td, sbb kalut punya pasal aku lupa nak bagi botol susu auni. masuk2 blik guru, letak beg sume tiba2 t'pandang botol susu kt dlm handbag..ooooohhhhhhhh xmungkin. cepat2 call mr.Hubby. rupanya dia dh memecut laju b'kejar balik ke pejabatny sbb dia blm thumbprint lg. slalunya dia dah wat siap2 sambil nakgi antar aku ngan auni.. nak xnak t'paksa lah aku nyatakan kesanggupan utk hantar botol susu yg masih berisi susu suam yg belum sempat dijamah auni lepas bgn tido pg2 td.so, lps 1st priod, minta izin utk kuar ke rumah pengasuh... adooooi wlaupun xde lah jauh mna rumah 2 dr skolah, tp penat n semput jgk lah jalan kaki. balik2 dr umah pengasuh, terus ke kantin. ari pertama jamah nasi di skolah, try mkn dlm kuantiti yg sgt sdikit.sesenduk nasi je.. maklumlah tgh smngat nak trunkan berat badan..
bila sampai umah lewat ptg td, perut rsa memulas2 sbb lapar.. tp wat xlayan je.. lipat kain, mesin kain baju, kemas dapur... sblm ni xder plk lagu nih wlaupun xmkn nasi kt skolah.mr.Hubby plk dah janji nak kuar lps isyak bwk SIL mkn char koay teaw.. haha oleh kerana rsa kebulur yg teramat sgt, sambil tunggu masuk waktu isyak aku masak megi. mkan aje lah..
lepas isyak kami kuar.. singgah spermarket beli brg dapur sikit. plan esok nak masak laksa sarawak n buat kek.. sbb mlm tu my Sil dah nak balik T'ganu.. ooh esok leh lepas gian memasak kt dapur!! yey yey!time ujung minggu ni lah nak sepah2 kan dapur 2.. hahaha spt yg dijanjikan, singgah plk mkn char koay teaw. keeenyang sgt2 walaupun order yg kecik aje...

No comments: