Pages

Saturday, December 19, 2009

~on the way ke Penang~

lepas mr.Hubby balik solat Jumaat semalam ( kul3 ptg ), kami sefamili kecik bertolak ke Penang ( ke rumah kakak no.3, Balik Pulau ).. sbenarnya dah plan awal2 nak singgah di Sg Petani sbbnya nakgi mkan smada kt RADIX Chicken Rice or kt RADIX Pizza House.. xsure lg nak ke mana.. saya yg janji nak blanja mr.Hubby dan teruja nak merasa makanan kt situ.. slalunya duk singgah kt RFC je.. dah jemu tekak nih mkan ayam goreng je..
 sblm b'tolak lg, mr.Hubby dh bberapa kali tanya.."..ati nak mkn pizza ke nasik?.." "..ati xkisah mna2 pun ( pdhl dlm hati duk jwb pizza!pizza je ) nape abg?".. "..abg rsa cam lapar nasi lah.." ( haaiiah pdhl dh mkn nasi goreng dh sarapan td ).. so, kesian kt org yg kelaparan 2.. kami pun belok la ke simpang menuju RADIX Chicken Rice 2.. smpai2 je tengok TUTUP!!! hahaha kesiaaaaan ( jahat betol ) .." ala..camne nih, lapar nasi nih..nak gi mkn kt mna nih.." .."ikut abg lah camna, ati ikut je.." ( dlm kepala dah t'bayang pizza..hehe ada can gini ) akhirnya mr.Hubby stuju nak mkn pizza je dulu,nasi carik kemudian.. YEAY!
so, kami pun pegi ke bngn yg hmpir ngn RFC ingatkan RADIX Pizza House kt skitar situ je ( dekat2 ngn Village Mall ).. huh 3,4x pusing tp xjumpa gak..yg kelihatan kedai mkn RADIX Organic, Radix Bakery House, Radix Oriental Cuisine je..
hampir putus asa waktu 2.. ikut jln blkg tiba2 dah terlihat...


inilah bangunannya.. yg terletak di Lagenda Heights Sg. Petani lupa plk pe nma jln 2


satay pizza (chicken)..mmg best sgt2.. asalnya nk try tandoori chicken pizza, tp dah abis.



tuna spagetti..mmm boleh tahan sedapnya..kami order meal B. ada pizza, pasta, chicken soup, garlic bread dan radix cola.. soup dia sedap, xde MSG punya..






sedapnya!!! @uni ngn garlic breadnya.. sampai menjilat jari gitu





mlm td, potong kek besday @uni lg.. ni kek coklat yg ibu buat sendiri bawak dr rumah.. saja nak suka2 ngn Adam dan Atifah hehe

No comments: