Pages

Monday, November 23, 2009

~auni dan apam gula hangus~

apam gula hangus


1st time try resipi ni...simple dan sedap.tringin nak buat lps cuba makan yg Ida buat..mcm sesuai sgt utk @uni makan sbb apam ni lembut je.saja kukus dlm cup muffin,rupanya pun menarik aje dan xperlu potong2 bila nak mkn..rsanya pun lebih krg kek je xmcm apam pun...sedap..ambik resipi apam nih kt MR.
Bhn2 :
1cwn gula
1cwn air
2 biji telur
1/2 cwn minyak masak
2 sudu besar marjerin
2 sudu susu pekat
1 sudu teh soda
1 1/2 cwn gandum
* gula dihanguskan dan campur air ( sejukkan )
* blend telur,marjerin,susu dan minyak
* masukkan gula dan soda - blend
* kmdn masukkan gandum dan blend lg
* last skali,kukus.

so...simple..saya buat double adunan tu,jd dpt byk lah apam tu klu isi dlm cup muffin yg kecik2.bila dah msak 2,@uni lah org p'1 yg jd penge"test" dan habuan utk @uni yg tengah demam msa tuh..bagi sbiji,xcukup..bila bangun nak amik lain,@uni meraung2 nangis..utk pujuk dia,saya letak apam 2 ats pinggan betul2 dpn dia..




"demam girl" ngn penuh semangat m'ganyang apam

1 comment:

Rohah said...

salam kenal,
suka tgk apam gula hangus ni, gebuss je sy tengok.