Pages

Monday, September 28, 2009

1st day pose slps RAMADHAN

pakat2 posa ngn suamiku..syok jgk sbb xlah trasa penat,lapar mana pun..yelah sbb baru je lps posa sbln bln Ramadhan (..hehe posa penuh ke??..)punyalah smgt posa arini,so dr kat skolah lg duk fikir2 nak masak juadah pe utk berbuka...fikir & fikir & fikir...akhirnya aku buat keputusan utk msak spagetti je..

so,on the way balik dr skolah..mintak la suami ku singgah kt s/market jap utk beli bahan2..sampai umah xsabar2 nk masuk dapur..tp si kecik pulak yg xmau tido (..walhal mata dh layu..)..jd kena layan dia dulu la..



kepala dh nak jatuh..





main2 pulok..





haha..dapur time!!





akhirnya..selepas b'hempas pulas di dapur...inilah hasilnya...




spagetti bolognese ngn bebola ayam


ni 2nd time masak spageti bolognese ni...bese2 aku lebih suka msak spageti tomyam (..buat kuah pekat ala2 bolognese jgk..)mm tringat 1st time buat spageti bolognese time bln posa thn 2007..kat srawak lg waktu 2..punyalah tringin nk makan,smpai 1/2kg spageti aku rebus ngn kuah yg begitu banyak..haha mnala aku ngn kak za (..housemate..)larat nk abiskan..last skali k.za sekat bdk2 laki yg baru balik trawih..(..kn duk kuaters,plk 2 tepi & blkg umah tempah aku duduk 2 jadi laluan bdk laki pegi balik ke asrama diorang..)..huhu bkn main lagi bdk laki...sampai kan thn lepas pun duk sebut2 nk mkn spageti yg ustazah buat..he..tinggal kenangan ;(






sardin pizza with crab sticks



haha mini pizza yg xmenjadi nampaknya...nk cepat punya pasal...nak uli doh pizza mlas plk,so guna roti burger gardenia je..huhu pkai cheese wedges (cari yg mozarela tuh,tp xdok.. hentam sjalah..),xmau m'cair nmpakny..xelok je nmpak,tp best hehe..(..mcm muffin zatu..nmpak senget je..tp cnfirm sodap..jgn marah ye pn.zatu hehe )



selain 2, masak jugakla nasi ngn lauk yg simple2...bkn pe..ada perut org 2 nk kena jgk diisi dgn nasi..klu x..masuk angin le jawabnya..hehe







3 comments:

ZatuL said...

Oo..mengata kat muffin saya ye..senget tu sebab berat n cup tu lembek.. lepas saya cari yg cup yg sepatutnya..sedapla spageti tu..nati nak try buat la..

AFH said...

rajinnya alahai..siap wat pizza lagi tue=)

norhalimawati said...

zatu : cuba jgn x cuba..haha marin ada gak pi survey tray utk muffin..letak cup dlm 2,baru x
lembik

afh : rajin dlm keterpaksaan haha