Pages

Thursday, December 31, 2009

AlmariAdel - New Year Giveaway

Hola everybody~!! Sempena 2010 yang bakal menjelang nie, AlmariAdel nak menganjurkan satu giveaway... Sudi² la menjOinkan diri yeeeaaaa...



sesiapa berminat KLIK SINI untuk melihat syarat2 yg ditetapkan
hadiah misteri menanti anda semua!!
closing date : 20.01.2010

~jalan2 lenguhkan kaki~

kul11 pg td bwa famili IL ronda2 sekitar bandar AO
pastu singgah mkn nasi kandar
sekitar jam1.30ptg bertolak menuju ke PB
singgah solat zohor kt masjid PB




pemandangan ladang tebu di Chuping spjg jln ke PB

inilah dia yang dibawak blik
lawa kn?? simple dan menawan

thanxs 2 kimi, blanja pasu;)

NOTTI-FACE GIVEAWAY

STICKY MODE YE..
nak baca entri terbaru, sila scroll down ok

giveaway yg sgt menarik ini dianjurkan oleh mamaAdwanEncem
sesiapa yg berminat nak join giveaway ni sila KLIK SINI untuk menyemak syarat2 yg telah ditetapkan

nama : nur auni humaira'
D.O.B : 18/12/2008
umur : 1thn
nama ayah : mohd farid hafidz bin ahmad
"..masa ni,auni t'sgt bosan+boring+penat dibawa jalan2 keliling shopping mall.. klu auni buleh b'cakap, mesti dia kata.." buat penat b'jalan,1 brg pun xbeli.."hehe sampai tersembur air liur auni buat aksi muka yg 'notti' nih..."

TARIKH TUTUP GIVEAWAY NI ADALAH MENJELANG MALAM TAHUN BARU 2010

IAITU PADA 31 DISEMBER 2009 JAM 12.00 MALAM...
HADIAH MISTERI menanti anda!!!
jom pakat join ramai2 ye

Tuesday, December 29, 2009

~rumah oh rumah~

entri lewat malam lg..mata masih belum mengantuk. sambil2 tepuk auni yang xlena tido, rasa rajin plk nak menaip..
cerita siang td..pasal rumah yea. tghari td masa kt skolah,tetiba dpt sms mr.Hubby bgtau yg loan rumah dh lulus. rasa b'semangat balik nakgi jenguk rumah yg kami nak beli..aritu dh putus asa sbb mcm2 masalah nak wat loan nih, tambah lg ngn kami yg slow rock gitu hehe.. bila dah siap antar p'mohonan, mai lg masalah..kata p'mohonan kami xkan dilayan sbb xisi borang paliiing terkini.. eiih cepatnya berubah, yg sakit  atinya 1% je yg diorang ubah kt form baru tuh.. so, isilah form lain plk.. alhamdulillah,akhirnya diluluskan.
ptg td kami+auni+MIL+FIL+BIL+to'ki+ayah saya ( kbtulan diorang mai b'cuti kt sini ) pun pegi lah ke taman tuh utk tinjau2 p'kembangan p'binaaan rumah sambil2 nak tunjuk kt diorang rumah yg kami beli.. sblm 2, singgah kt 'show house' umah teres punya.. fuuuh b'kenan giler kt umah tuh.. rm400k ++.. lengkap ngn perabot klu sape2 yg nak beli umah contoh ni. mr.Hubby kata dia bg 5bintang!! layan gambar ni jelah.. nyesal xbawak kamera, pkai anset je

wet/dry kitchen dipisahkan ngn sliding kayu+kaca.. sronok ye auni??? bkn umah kita lah sayang!!


BIL yg pemalu hehe


ibu ngn auni kt mini bar.. eiih b'kenan betul ngn dapur umah nih.. ada duit sume bleh jln.. angan2 jelah

ooh..sofa idaman ku!!! to'ki ngn ayah saya slumber duduk atas sofa tuh.. kt sbelah diorang tuh ada sign DILARANG DUDUK hehe.. mujurlah bdk2 yg jaga rumah 2 baik hati..



auni yg mengamuk2 sbb tokwan dia pegang+ngantuk
*
*
*
oooh sungguh jatuh hati ngn hiasan, susun atur perabot dan kemasan dlm rumah 2..

Monday, December 28, 2009

Contest " Ceria Si Ayah Bersama Anak"

wah..dah nak tutup tarikh contest ni..  hampir terlupa,mujur sempat lg..

Oleh kerana en Harry nye bestday bulan 12 Dis nie, Fasha ingat nak anjurkan 1 contest "Ceria Si Ayah bersama anak"


ayah : apidz
anak : auni

Hadiah setiap satu bagi tempat

PERTAMA
KEDUA
KETIGA
2 Hadiah Saguhati

Tarikh Tutup : 30 Dis 2009
sesiapa yang berminat, sila KLIK SINI untuk melihat dengan lebih lanjut tentang contest ni dan boleh semak syarat2 yang diperlukan ok


Friday, December 25, 2009

MedaiStore LUCKY DRAW

sticky mode!!
entry baru sila scroll ke bawah..

Kepada semua pelanggan MedaiStore, blogger2,kwn2.. jom sertai MedaiStore Lucky Draw..
sesiapa yg berminat nak join, KLIK SINI untuk melihat syarat2 yang telah ditetapkan ok!

HADIAHNYA?
jeng jeng jeng..
yang pastinya 3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
dan hadiah2 misteri...
jom ramai2..mana la tahu bertuah..



yang akan mencabut cabutan bertuah adalah Muslim dan Mikhail (anak2 bertuahku itu)
tarikh tutup adalah pada 25 Disember 2009
Wah!! Dapat hadiah tahun baru gitu..

Thursday, December 24, 2009

MAMA BALQIS 2nd ANNIVERSARY GIVEAWAY


STICKY MODE!!
nak tengok entri terbaru sila scroll ke bawah ok



pada 8/12/2009 genap 2 tahun perkahwinan mama balqis, so sempena 2nd anniversary ni, dia julung2 kalinya menganjurkan contest aka giveaway.. sambil2 tu leh tambah kenalan..
pada siapa2 yang berminat, KLIK SINI untuk menyemak syarat2 yang telah ditetapkan
hadiah yang menarik utk 2 org pemenang

1) 1set One Drop Perfumes


2) 1set Dhia Perfumes



3) Cube Perfume for Men



so, ape tunggu lagi.. jemput lah yea.. tamat 24 Disember 2009 1230 t.hari

Wednesday, December 23, 2009

~mee udang versi sendiri~

1st time try wat mee udang... ptg td penat menjenguk celah2 tingkap internet cari resipi.. semangat nak buat kes duk tringat-ingat hajat yg slalu xkesampaian utk merasa mee udang Pulau Pinang.. ada gak tanya2 org, klu kt sbelah Butterworth, mee udang sungai dua yg femes la skit..tul ke ainul?? pdahal berpuluh2 kali duk lalu depan kedai mee udang tuh sbb terletak betul2 kt jln nak ke rumah kakak sulung.
so,td buat lah mee udang  versi sendiri. kuahnya xberapa nmpak nak merah sbb letak keledek yg isinya clor purple gitu.. langsung kuahnya berubah warna.. ( tgh syok  menaip PK1 tepon plk..terkejut tgk no tepon skolah mlm2 buta nih, rupanya nk maklum meeting p'1 28hb nih..)tp tetap ada rsa mee udang.. oklah 2 kan? tp sayangnya xsempat nak snap foto.. hehe bkn pe, malu lah kt ma  ngn ayah.. maklumlah kt kg, mesti diorang pelik tengok..
jd kita layan gambar copy je lah ye.. nanti wat kali ke2, kena ambik gambar nih..


~menang lucky draw~

tetiba rsa nak online.. wlu penat badan berjalan jauh dr Penang====>P.Puteh  xilang lg.. sekilas terpandang entri terbaru yusrynadam yang mengumumkan pemenang AKSI CERIA SI COMEL BERSAMA STERENG .. jeng jeng jeng..  auni adalah antara pemenang lucky draw yg bertuah...

Monday, December 21, 2009

~langsat dan jem~

dah 4 hari kt Balik Pulau,Penang..
hari Sabtu kuar jln2,kami ber3 je..ayah+ibu+auni
hahah xtau nakgi mna.. ayah bwak keta ikut dan je
xtau ke mna nak tuju..last skali pi Queensbay..
pastu jln2 cari mkn, pastu carik jln lg
kali ni nakgi ke Pesta Penang plk
kami kenyang mkn buah langsat dan jem hehe
Ahad semalam pun kuar jgk.. kali ni famili kakak join skali
kimi pun ada jgk..ronda2 skitar G/town kali nih kenyang mkn jem je

huuhh xsanggup nak drive kt sini..kena sgt2 b'hati2..benci kt jenis org yg main drive ikut suka mcm jln sndiri..nk potong,main masuk je..ramai sgt yg jenis camtu kt sini..

Saturday, December 19, 2009

~on the way ke Penang~

lepas mr.Hubby balik solat Jumaat semalam ( kul3 ptg ), kami sefamili kecik bertolak ke Penang ( ke rumah kakak no.3, Balik Pulau ).. sbenarnya dah plan awal2 nak singgah di Sg Petani sbbnya nakgi mkan smada kt RADIX Chicken Rice or kt RADIX Pizza House.. xsure lg nak ke mana.. saya yg janji nak blanja mr.Hubby dan teruja nak merasa makanan kt situ.. slalunya duk singgah kt RFC je.. dah jemu tekak nih mkan ayam goreng je..
 sblm b'tolak lg, mr.Hubby dh bberapa kali tanya.."..ati nak mkn pizza ke nasik?.." "..ati xkisah mna2 pun ( pdhl dlm hati duk jwb pizza!pizza je ) nape abg?".. "..abg rsa cam lapar nasi lah.." ( haaiiah pdhl dh mkn nasi goreng dh sarapan td ).. so, kesian kt org yg kelaparan 2.. kami pun belok la ke simpang menuju RADIX Chicken Rice 2.. smpai2 je tengok TUTUP!!! hahaha kesiaaaaan ( jahat betol ) .." ala..camne nih, lapar nasi nih..nak gi mkn kt mna nih.." .."ikut abg lah camna, ati ikut je.." ( dlm kepala dah t'bayang pizza..hehe ada can gini ) akhirnya mr.Hubby stuju nak mkn pizza je dulu,nasi carik kemudian.. YEAY!
so, kami pun pegi ke bngn yg hmpir ngn RFC ingatkan RADIX Pizza House kt skitar situ je ( dekat2 ngn Village Mall ).. huh 3,4x pusing tp xjumpa gak..yg kelihatan kedai mkn RADIX Organic, Radix Bakery House, Radix Oriental Cuisine je..
hampir putus asa waktu 2.. ikut jln blkg tiba2 dah terlihat...


inilah bangunannya.. yg terletak di Lagenda Heights Sg. Petani lupa plk pe nma jln 2


satay pizza (chicken)..mmg best sgt2.. asalnya nk try tandoori chicken pizza, tp dah abis.



tuna spagetti..mmm boleh tahan sedapnya..kami order meal B. ada pizza, pasta, chicken soup, garlic bread dan radix cola.. soup dia sedap, xde MSG punya..






sedapnya!!! @uni ngn garlic breadnya.. sampai menjilat jari gitu





mlm td, potong kek besday @uni lg.. ni kek coklat yg ibu buat sendiri bawak dr rumah.. saja nak suka2 ngn Adam dan Atifah hehe

NANGIS CONTEST BY MUMMY ARIQ


selalunya ada contest yang hepi2 je kan?senyum lah, ceria lah, ketawa lah.. haha kali nih MUMMY ARIQ menganjurkan nangis contest plk.. terbuka kepada kanak2 yang berumur 1hari-3thn shj. Jantina tak kisah.. lelaki pun boleh..perempuan pun boleh...
Tarikh tutup contest : 04 Jan 2010 @ 12.00 tengahari
sesiapa yang berminat nak join contest ni, sila KLIK SINI untuk menyemak syarat2 contest yg dah ditetapkan.



nama : Nur Auni Humaira'
umur : 1thn ( 18-12-08 )

sayu dan hiba kan?? masa ni @uni baru bangun tidur dan tengah demam.. pasal ape dia nangis?? sebenarnya @uni mengamuk + menangis + merajuk gitu sebabnya tak cukup makan 1biji apam gula merah yg ibu suapkan. bila ibu bangun nak ambik lagi, @uni meraung2 mcm org sakit..teresak2. nangis power punyalah.. pastu ibu pujuk letak sepinggan apam depan @uni pun, dia masih xmau stop nangis.. makin menjadi2 plk..hehe merajuklah tu.

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA
SELAMAT MENCUBA!!

Friday, December 18, 2009

~ @uni's 1st birthday ~

alhamdulillah..dah genap 1thn anak ibu nih. selamat hari lahir yg pertama ye.. smoga @uni sentiasa sihat, panjang umur, jd anak yg solehah dan segala2 yang terbaik buat @uni...amiin.


nampaknya cita2 ibu nak wat oreo cheese cake utk auni xkesampaian sbb kalut sgt... jadual seharian yg padat (kes blajar keta la ni),nak kemas rumah sbb sminggu nak kena tinggal, nak packing brg balik kg lg....kek beli jelah ye


ooooh kemain susah lg nak amik gambar @uni..plk 2 kaki kamera t'tinggal dlm keta ayah yg d'parking jauh kt blik warden.ayah ngn ibu je eksen lebih..mata auni melilau tengok tv.. byk gambar yg xjd sbb @uni meronta2..


sori,ayah xder ye..


dh kenyang mkn kek, hah tengokla ape ank dara nih buat..merayau2 dlm bilik sorang2..gelap camane pun dia xtakut.. xb'baju sbb bdn dia b'peluh sgt2


**tgh2 mlm td sempat jgk wat kek coklat utk dibawa ke Penang jap lg.
***ok,nanti sambung lg crita @uni..

Thursday, December 17, 2009

~erghhh perutku b'bunyi~

hehe xleh nak tahan lagu nih... balik dr blajar m'mandu  tghari td singgah TESCO jap carik2 barang.. dr pagi minum milo+oat je, jd isi perut ngn laksa sikit, 2pun xabis.. dekat2 kul6, rasa lapaaaar sgt2..konon  xmau mkn nasi. jd rajin2 kan lah diri buat banana pancake nih..ooo rupanya ada beli donat td,tinggal kt dlm keta.. so petang td layan benda ni je lah




tinggal 6 jer,lg 2 dah suapkan utk auni time kuar td.. kt tengah2 yg ada cheese parut 2peberet ayah.. ibu hanya mkn 1/2 yg mango + 1/2 yg ada cornflakes 2.. rasa muak plk..

kotak donat yg sgt comel kan??



jeling2 kek besday utk auni dlm freezer.. beku?? sbb ice cream punya cake..

~Selamat Tahun Baru~

selamat tahun baru.. esok yea
salam maal hijrah 1431 H
buat kawan2 semua....





semoga dengan kedatangan tahun baru, kehidupan kita juga akan lebih sempurna..
panjatkan rasa syukur moga2 kita masih lagi diberi nikmat HIDUP oleh yg ESA untuk mengecap nikmat dunia yang sementara di tahun baru ini..

esok @uni genap 1thn..alhamdulillah.. jatuh pada tahun baru... moga @uni sentiasa sihat sejahtera untuk menemani ayah ibu menempuh kehidupan ini

Ibu Hadif's GiveAway ' Anugerah Terindah'

23 Disember ni genap 2 tahun usia perkahwinan Mr & Mrs K. so, sempena dengan itu, IBU HADIF dengan seikhlas hati nak anjurkan contest khas untuk ibu/ ummi/ mama/ mummy bloggers...
..Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah ini akan bermula pada hari ni, 24 November hingga 18 Disember 2009 jam 1.00 pm.



SO,sape2 berminat nak join sila tengok syarat2 nya kt SINI ok!



nama : Nur Auni Humaira'
umur : 1thn (18/12/2008)

memang tidak dapat dinafikan, anak merupakan anugerah terindah dari yang Maha ESA..PERASAAN?? pertama kali melihat Auni menjengah dunia ibu lah insan yang paling gembira saat itu..segala kesakitan ketika bertarung nyawa bagi memastikan Auni selamat sampai, bagaikan terbang melayang entah ke mana.. air mata mengalir tanda gembira, syukur ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan ibu zuriat yang sihat dan sempurna..pun begitu juga, hati ibu sangat hiba saat melihat wajah Auni kerana teringatkan ayah yang tidak dapat menemani ibu dan menyaksikan sendiri saat-saat kehadiran Auni ke dunia ini..sedih kerana impian ayah sejak dari awal ibu mengandungkan Auni untuk sama2 menemani ibu dan menyambut kelahiran puteri sulung kami tidak kesampaian..ketika Auni lahir,ayah masih dlm perjalanan dari Utara dan beberapa kali mengirim sms pada ibu .."..jgn risau..abg akn temani atie bersalin..insyaAllah sempat.."  terima kasih yang tak terhingga kepada Tok Ayah dan Tok Auni kerana mereka lah yang menggantikan ayah menemani ibu dan memberi kata2 semangat tatkala ibu bertarung nyawa..

HARAPAN ibu kepada Auni...jadilah anak yang solehah, menghormati ayah ibu dan orang lain..hidup teguh dengan tunjang agama supaya tidak lalai menempuh hidup di dunia yang penuh mencabar..menjadi insan yang taat pada agama dan perintah Allah, agar Auni memperoleh kejayaan di dunia dan akhirat...

Jom ramai-ramai meriahkan Ibu Hadif’s Giveaway... Hadiah yang pastinya menarik menanti anda!!